NLD • informatie

R U S T – P U N T


Midden in een beschermd natuurgebied, de Alta Garrotxa, in de Catalaanse Pyreneeën, omringd door ruige hellingen, weelderige bossen, klaterend water, vette koeien in bloemrijke weiden, scharrelende kippen en (moes)tuinen, ligt het landgoed Les Gavatxes. Een rustpunt bij uitstek en één van de weinige plekjes in Europa waar de wereld nog geen vat op heeft gekregen.

Door een korte of langere periode op Les Gavatxes te verblijven geef je jezelf de gelegenheid om de dagelijkse hectiek achter je te laten. Ruimte en rust nemen je op, laten je tot jezelf komen, waardoor je hoofd als vanzelf stilvalt en je hart zich opent. ‘Laat je hoofd met rust en je hart spreken,’ is het motto voor het leven op Les Gavatxes.

In de stilte en door de uitgestrektheid van het natuurgebied dient zich een ander tijdsbesef aan en een ander ritme. De seizoenen en het weer worden richtinggevend voor je doen en laten. Wandelen, mediteren, uitrusten, wroeten in de aarde, het snoeien van rozenstruiken of het hakken van hout, eenieder vindt een of andere vorm om het motortje van binnen weer op te laden.

L E S   G A V A T X E S 


Het landgoed omvat een boerenhoeve, waarin de twee bewoners wonen (de Cabaña), een grote schuur die is verbouwd tot een stijlvolle meditatieruimte op de begane grond en twee appartementen daarboven. Daarnaast zijn er enkele tuinhuisjes, een ruim tweekamer appartement aan de zijkant voor de boerenhoeve en de verderop gelegen ruime blokhut. De liefhebber van kamperen kan altijd terecht. De ruimtes zijn eenvoudig, comfortabel en met liefde gebouwd en ingericht. Middenin het bos is een ruïne van een kasteel uit de 12de eeuw. Daar te dwalen slingert je eeuwen terug in de tijd en wordt je fantasie geprikkeld.

Het geheel is kleinschalig waardoor, naast de stilte en de rust die je jezelf gunt, gelegenheid is voor ontmoeting met de bewoners en medegasten.

Voor korte of langere periode maak je deel uit van het leven in de natuur en op het land. Liefhebbers van tuinieren in moes-en siertuinen kunnen hun hart ophalen. Verse groenten en fruit en samen eten onder de moerbeiboom is een groot feest.

I N S P I R A T I E ,  C R E A T I V I T E I T   &   P L E Z I E R


Rust, ruimte en natuurschoon zijn een bron voor een andersoortige energie dan doorgaans in je dagelijkse gedoe. De tijdloosheid van de omgeving doet iets met je. Binnen- en buitenwereld stemmen zich op elkaar af. Dat is het uitgangspunt in ons aanbod van retraites en workshops.

Wie zit er op het kussen? Jij of een vogel? Hoe geef je de roep van een vogel, het geluid van stilte weer op papier of op het doek? Of zing gewoon mee!

Jaarlijks terugkerende activiteiten zijn:

MEDITATIE  Door de vaste bewoners wordt er ’s morgens een half uur gemediteerd. Je kunt daaraan meedoen als je zin hebt. De ruimte is altijd open en beschikbaar. Eens in de zes weken organiseren we een zen-weekend voor de mensen in de buurt en de gasten die aanwezig zijn. Zomers bieden zen-leraren meerdaagse retraites aan, waarvoor je je kunt inschrijven. In een aantal andere activiteiten die wordt aangeboden, is meditatie een onderdeel.
Klik hier voor het programma.

WERKEN  Als je in de bergen woont is er altijd wel wat te doen, afhankelijk van het weer en het seizoen. Bijvoorbeeld werken in de moestuin en in de siertuinen, het verzamelen en drogen van kruiden, het versjouwen van stenen, het herstellen van tuinmeubels, houthakken, noem maar op… Een helpende hand bieden is voor jou wellicht een uitdaging, voor ons een stimulans en ondersteuning.

WORKSHOPS  Schilderen en tekenen: In de schilder- en tekenweek krijgen deelnemers de gelegenheid om te midden van de stilte en de rijke natuur via de schoonheid van een blad, tak, een bloem of iets abstracts de ruimte te ontdekken die elk mens in zich draagt. Iedere tekening of schildering is een avontuur waarvan het resultaat onmogelijk voorspelbaar is…
Zingen: Gedurende de zang-week worden liederen van over de hele wereld ingestudeerd en gezongen onder leiding van een professionele zanglerares die op de accordeon begeleidt. De week wordt afgesloten met een uitvoering waarbij ook de buurtbewoners worden uitgenodigd.
Klik hier voor het programma.

Veel bezoekers vinden het fijn om deelname aan één van de activiteiten te combineren met mediatie. En dat juichen we toe. Binnen het programma van activiteiten is altijd gelegenheid om te genieten van wandelen, zwemmen in de rivier, lummelen, een stadje bekijken, etc.

 A C C O M M O D A T I E S   &   P R I J Z E N


Klik hier voor een impressie van de accomodaties. De kosten voor het verblijf zijn afhankelijk van de keuzes die je maakt. Wens je een basic of comfortabel verblijf, gedurende een korte of langere periode, individueel of met een groep, of je mee-eet of zelf kookt, etc. De keuzes zijn ‘op afstand’ wellicht moeilijk te maken, neem daarom per mail of telefonisch contact met ons op voordat je boekt. Afstemming van wensen en mogelijkheden tussen gasten en bewoners is een creatief proces, waarbij zoveel mogelijk de gewenste ruimte wordt gecreëerd voor zowel bezoekers als bewoners.

PRIJZEN

Eén kamer appartement (1 of 2 personen):  €350,- per week
Twee kamer appartement (max. 5 personen):  €450,- per week
Blokhut (max . 7 personen):  €550,- per week
Tuinhuisjes (1 en 2 persoons):  €250,- per week
Kamperen:  €15,- per persoon, per nacht
Warme maaltijd:  €8,-

BOEKING & BETALING

Stuur voor meer informatie en reserveringen een mail naar: info@lesgavatxes.es Je boeking geldt zodra je de helft van het bedrag hebt over gemaakt op banknummer NL24 TRIO 0197 8927 01 t.n.v. Stichting Kshanti.

Advertenties